top of page

Borozás - több szinten is

Borfogyasztó nemzet vagyunk - de persze ezt is jó kényelmesen, egyszerűen megoldani: a palackozott borok vásárlásának elsődleges helyszínei életkortól, lakóhelytől és más tényezőktől függetlenül a hiper- és szupermarketek. Az országosan 500 fő borfogyasztót megkérdező kutatásunk alapján azt látjuk, hogy a borozók 61%-a szuperben, 56%-a hiperben is vásárol alkalmanként néhány palackot.


A minőségibb kínálatot nyújtó borkereskedések és borszaküzletek minden negyedik borvásárlót érik el. Leginkább a 46-55 éves, felsőfokú végzettségűek körében népszerű ez a csatorna. Fontos még tudni, hogy itt a bort viszonylag gyakran vásárlók fordulnak meg, így érdemes lehet a személyzetet oktatni, továbbképezni, hogy valódi szakértő kereskedőket találjon ott a hozzáértő vásárlói kör.


Viszont ezek a szaküzletek valahogy nem fogják meg a 18-25 éves korosztályt, vagyis a Z generáció tagjait. Ők - talán életkorúknak is megfelelően - az alkalmi borvásárlásaikat inkább éjjel-nappali boltokban, vagy kocsmákban intézik el. Érdemes elgondolkodni azon, mennyiben lehet ezt a típusú kínálatot generációsan megoldani.


Közvetlenül a termelőtől vagy a pincészetektől természetesen ott vásárolunk, ahol a lehetőségek adottak: elsősorban a kisebb lélekszámú városokban és községekben, illetve a történelmi borvidékeket magában foglaló régiókban (Közép- és Dél-Dunántúl) keresik fel nagyobb arányban borvásárlás céljából.

#vásárlás #Emocionális #bor

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Még nincsenek címkék.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page